ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη μελών Συλλόγου Φίλων της ΠΜΓΣ

Στις 15 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκαν τη Σχολή μας η κα. Νικολίτσα Μπαλτοπούλου και η κα. Λίζα Λοΐζου, μέλη του Διοικητικού του Συλλόγου Φίλων της Π. Μεγάλης του Γένους Σχολής.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Σχολής μας. Στη συνέχεια, τηρώντας την πολυετή παράδοση του Συλλόγου, έδωσαν στα 38 παιδιά της Σχολής μας τα Χριστουγεννιάτικα τους δώρα.Εκ μέρους της οικογένειας της Μεγάλης Σχολής εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο κ. Στ. Αρβανιτόπουλο, στα μέλη του Διοικητικού και σε όλα τα μέλη του εν Αθήναις Συλλόγου μας για τη στήριξή τους…— μαζί με Φίλοι της Μεγάλης Του Γένους Σχολής.

Δημήτρης Ζώτος

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Η κούρασή μας αρκετή, αλλά την έσβησε η χαρά της προετοιμασίας και η συνάντηση με αγαπημένα μέλη και φίλους από το σύλλογό μας! Το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ πήγε πολύ καλά. Είχαμε ωραία Χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα γούρια, γλυκά του κουταλιού, σπιτικά λικέρ κατασκευασμένα από μέλη μας, μαρμελάδες, παιχνιδάκια , ωραία χειροτεχνήματα από φίλες του συλλόγου μας, κεριά με τη φωτογραφία του σχολείου κ το λογότυπό μας, μικροαντικείμενα αξίας από πορσελάνη και κρύσταλλο, χριστ. τραπεζομάντηλα και μαξιλαράκια,. Η έκπληξη ήταν μια ωραία προσφορά από το Παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών Αγίου Πέτρου ” ΜΑΛΕΒΟΣ ” 20 πακέτα παραδοσιακές χυλοπίτες και ωραία φακελάκια με μυρωδάτη ρίγανη τα οποία τα προσέφεραν χωρίς να τα ζητήσουμε απλώς βλέποντας την προσπάθειά μας! Πολύ σας ευχαριστούμε φίλοι μας για ότι προσφέρατε και για την στήριξή σας στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά μας! Για τους μικρούς μαθητές της σχολής που αξίζουν τα πάντα!!!

Και του χρόνου!

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η Ωραία εκδρομή μας στην Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα, Ανδρούσα και Ανδρομονάστηρο ,εστέφθη με επιτυχία! Ωραίος καιρός , ωραία παρέα , τέλεια διαμονή , καταπληκτικό πρόγραμμα! Κουρασμένοι αλλά τόσο ευχαριστημένοι επιστρέψαμε στη Αθήνα Κυριακή βράδυ, γεμάτοι θαυμασμό και εντυπώσεις στη σκέψη μας… Οι εικόνες τα λένε όλα!

Ενδιαφέροντα πράγματα είδαμε, ωραία παρέα, ασφαλές ταξίδι!! Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η υπέροχη βραδιά με τους ωραίους πίνακες ζωγραφικής και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που εκτέθηκαν στο Ευγενίδειο Πλανητάριο με αφορμή την επέτειο των Σεπτεμβριανών και τις απελάσεις του 65 έκλεισε με ευχαρίστηση για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο Π.Φαλήρου και με των Ρωμηών Πράξεις. Ενδιαφέροντα τα θέματα που συζήτησαν οι ομιλιτές Άγγελος Συρίγος , Αλέξης Αλεξανδρής πρέσβης επί τιμή, και Γιάννης Μανδαλίδης, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη. Η κριτική επιτροπή έδωσε το πρώτο βραβείο στον Παύλο Μυλωνά, το δεύτερο στον Γιώργο Κεβρεκίδη και το τρίτο στην Πίτικα Χαρίκλεια.. Άξιοι! Άξιοι και όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν!

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μέλη από το Δ.Σ του συλλόγου των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής παρευρεθήκαμε στην υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής με θέμα ” Ιστορικά επιστημονικά όργανα και πειράματα στη Μεγάλη Σχολή του Γένους , του Παναγιώτη Λάζου , στο όμορφο κτήριο της” Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας” Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Λάζος αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ !

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Τα παιδιά έφερε στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος το πούλμαν του ΤΥΠΕΤ ,τα παραλάβαμε και τα βοηθήσαμε να τσεκάρουν και να πάρουν τις θέσεις τους. Συγκινημένα και ευχαριστημένα αποχαιρετιστήκαμε , προκειμένου να πετάξουν για την αγκαλιά των γονέων των. Και του χρόνου αγαπημένα μας! Καλή πρόοδο να έχετε!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Λήξη της κατασκηνωτικής 2ας περιόδου . Γιορτή αποχαιρετισμού όλων των κατασκηνωτών. Τα παιδιά ευχαριστημένα χόρεψαν Ελληνικούς χορούς ! Ευχαριστούμε θερμά το ΤΥΠΕΤ τόσο την διοίκηση όσο και τα ικανά στελέχη του, που πρόσεχαν τα παιδιά μας και πέρασαν τόσο όμορφα. Μικρή δεξίωση με καλεσμένο τον Σύλλογό μας , τα στελέχη και τον πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Τελευταίο μάθημα δημιουργικής απασχόλησης με μέλη του συλλόγου μας και τα παιδιά να φτιάχνουν δωράκια για τις μαμάδες και τους εαυτού των. Ευγενικό κέρασμα από το ζαχαροπλαστείο ORANGE στην Άνω Γλυφάδα

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Προσκεκλημένος ο σύλλογός μας στους κολυμβητικούς αγώνες της κατασκήνωσης του ΤΥΠΕΤ, καμαρώσαμε για τους τρεις μαθητές μας που στη κατηγορία της ηλικίας των κέρδισαν τις 3 πρώτες θέσεις!

Από την δημιουργική απασχόληση της 26 Ιουλίου 2023

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Το Σάββατο όλη η ημέρα είχε …ενδιαφέρον για ψώνια . Τα παιδιά έφτασαν με την κ. Ελένη Πανταζή μέλος του Δ.Σ του ΤΥΠΕΤ και την υπαρχηγό της κατασκήνωσης κ . Εύη Χαιδεμένου ,στο μεγάλο εμπορικό κέντρο των Σπάτων , για …..shopping therapy . Τριγύρισαν χαρούμενα τα εκπτωτικά καταστήματα με παπούτσια, παιχνίδια κ.α. και έκαναν τις αγορές που ήθελαν. Θερμά ευχαριστούμε το μέλος του Συλλόγου των Φίλων της ΠΜΓΣΧ κ. Μαίρη Σαραγούδα για την ευγενική προσφορά της , εις μνήμη των γονέων της, με το ποσό των 100 ευρώ ,για κάθε παιδί.Κατά το μεσημέρι όλοι μαζί συνφάγαμε στο ωραίο εστιατόριο , κέρασμα της Τράπεζας και θερμά τους ευχαριστούμε! Επίσης ευχαριστούμε και την πρόεδρο των κεντρικιάδων κ.Μαράνου -Χάρτμαν για τα καπέλα που προσέφερε σε κάθε παιδί και τις ευχές κ συμβουλές της στα παιδιά με επιστολή! Από το Δ.Σ του συλλόγου μας οι κύριες Νέλλα Ηλιοπούλου, Μελπομένη Πέτρου, Λίζα Λοΐζου μετά του κ. Γιάννη Λοΐζου και η γράφουσα. Ευχαριστημένοι αναχώρησαν για την κατασκήνωση αργά το απόγευμα!!!

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ημερήσιο μάθημα κοσμήματος και δημιουργικής απασχόλησης με τα αγαπημένα μας παιδιά! Πολύτιμος βοηθός το μέλος μας κ. Ιωάννης Λοίζος. Καλλιτεχνικοί συνδιασμοί και δημιουργίες με κουβέντα μέχρι αργά το βράδυ!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Με τα παιδιά μας στις κατασκηνώσεις στον Διόνυσο!!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Φίλοι μου, τα παιδιά μας από την Μεγάλη του Γένους Σχολή ( Κωνσταντινούπολις), έφθασαν ασφαλή στο αεροδρόμιο στην ώρα τους . Με χαρά τα υποδεχτήκαμε από τον Σύλλογο των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής ,τα μέλη του Δ.Σ. η υποφαινόμενη και η κ. Λίζα Λουίζου. Ήδη τακτοποιούνται στην κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ στον Διόνυσο τώρα! Θα περάσουμε ωραία ! Έχουμε να επισκεφτούμε μουσεία, να κάνουμε δραστηριότητες , επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε άλλα ενδιαφέροντα μέρη , μιας και η συνεργασία μας με την διεύθυνση του ΤΥΠΕΤ είναι άψογη!

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Η θαυμάσια εκδρομή μας στα Μετέωρα έλαβε τέλος. Επιστρέψαμε εχθές το βράδυ ευχαριστημένοι και γεμάτοι εικόνες του μεγαλειώδους τοπίου των Μετεώρων αλλά ενισχυμένοι και από την πίστη μας με τις επισκέψεις στους ιερούς χώρους των Μοναστηριών.. Η ξενάγηση από τον Dr Αρβανιτόπουλο Αρχαιολόγο- Βυζαντινολόγο και πρόεδρο του συλλόγου μας με σύντομες στάσεις στα Τρίκαλα στο περιώνυμο Κουρσούμ τζαμί εξαιρετική. Την επομένη επισκεφτήκαμε την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά κατόπιν την Ι.Μ Μεταμορφώσεως (Μεγάλο Μετέωρο) και αργότερα την Ι.Μ Βαρλαάμ. Και τι δεν είδαν τα μάτια μας. Υπέροχο τοιχογραφικό διάκοσμο και αγιογραφίες από 14-15- και 16 αιώνα υψηλής τέχνης, καταπληκτικά σκαλιστά τέμπλα, και με μοναδικά στοιχεία του αρχαιότερου ναού με γλυπτά και το εικονογραφικό πρόγραμμα του 1573 . Την Δευτέρα επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Μετεώρων και το Μουσείο μανιταριών και ασφαλώς απολαύσαμε το κυνήγι της τρούφας με τον καταπληκτικό σκυλάκο Σαρλύ, ο οποίος είναι και φοβερός εντοπιστής και κυνηγός τρούφας. Περιττό να σας περιγράψω το γεύμα μανιταριών με πέννες μέσα στο δάσος με τις βελανιδιές το οποίο με οργάνωση άψογη από τους ανθρώπους που συνεργάζονται με το μουσείο έλαβε χώρα. Η ευχαρίστησή μας μεγάλη που είδαμε τους παλιούς φίλους και μέλη του συλλόγου αλλά που γνωρίσαμε και νέους καταπληκτικούς φίλους!!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2023

Η έκθεση Ζωγραφικής των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που έγινε στο Παναιτώλιο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν.Ιωνίας 5-6 και 7 Μαίου του 2023 ,είχε μεγάλη επιτυχία! Το Παναιτώλιο είναι ένα υπέροχο κτίριο του 1930 με ιστορική διαδρομή. Πρώτα ήταν ξενοδοχείο μέσα στον πευκώνα , κατά την κατοχή έγινε το αρχηγείο των Γερμανών και καταστράφηκε από βομβαρδισμό. Το αγόρασε και το αναστήλωσε ο ιατρός Νικολακόπουλος ο οποίος το ονόμασε ” Παναιτώλιο” προς τιμή του χωριού καταγωγής του. Το 1988 απαλλοτριώθηκε από τον Δήμο Ν. Ιωνίας με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκσυγχρονίστηκε ως χώρος και χρησιμοποιείται ως Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Έχει έναν υπέροχο κήπο με τριανταφυλλιές, πεύκα όμορφα φυτά, συντριβάνι, αναπαυτικά καθίσματα και ρομαντικό φωτισμό! Ο κάτω όροφος λειτουργεί σαν χώρος για εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου. Στον επάνω όροφο λειτουργούν με παραδειγματικό τρόπο εργαστήρια ζωγραφικής και πηλού για ενήλικες και παιδιά! Ο υπεύθυνος καλλιτέχνης είναι ο κ. Βάρβογλης Δημήτρης ο οποίος λειτουργεί το τμήμα αυτό σε υψηλό επίπεδο, του αξίζουν συγχαρητήρια . Ασφαλώς πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην Δήμαρχο της Ν.Ιωνίας κ. ΘωμαΪδου Δέσποινα , η οποία είναι πάντα δίπλα στου δημότες της και αποδεικνύει ότι μια γυναίκα πανέξυπνη είναι ικανή να νοικοκυρεύει την πόλη της με τον καλλίτερο τρόπο, διαλέγοντας ικανούς συνεργάτες και φροντίζοντας τα κτίρια προκειμένου οι δημότες της πόλης να έχουν υποδομές για τον πολιτισμό. Φυσικά δεν μιλάμε για τους κοινόχρηστους χώρους που έλαμπαν κ δεν έλλειπε τίποτα,! Κεράσματα και από τα καταστήματα της περιοχής Ν.Ιωνίας “Ιορδάνης” και “Μιχάλης” αλλά και από μέλη του Συλλόγου μας.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλλίτερο καλλιτεχνικό εαυτόν τους. Η φιλόξενη Δήμαρχος μας καλωσόρισε και μας υποσχέθηκε ότι πάντα θα είναι στο πλευρό του συλλόγου μας, μιας που και η ίδια κατάγεται από την Σμύρνη της Μ. Ασίας . Παρούσες στα εγκαίνια της έκθεσής μας, και οι αντιδήμαρχοι , Σακαλόγλου Γκέλη ( περιβάλλοντος) και Γρίβα Ελένη (πρόεδρος βρεφικών σταθμών) . Με την παρουσία τους μας τίμησαν και μέλη των Ρωμηών Πράξεις και αντιπρόσωπος από τους Μεγαλοσχολίτες κ. Αρβανίτης Στάθης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ιστορικό Τέχνης κ. Σωκράτη Λούπα , οποίος επιμελήθηκε την παρουσίαση των έργων με λαμπρό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τους ζωγράφους :

1.Herman Werner .

2.Βελισάρη Δήμητρα.

3.Βλάχου Μαριάννα.

4.Γλαβά Δήμητρα.

5. Γλυνός Γιάννης

6.Ηλιοπούλου Νέλλα.

7.Καμπασελέ Νίκος.

8.Κλείτσα Φανή.

9.Κουνάδης Γιώργος.

10.Μειμάρογλου Φωτεινή.

11.Μιχάλη Αναστασία.

12.Μιχαλοπούλου Σίσυ

13.Παντούση Σταυρούλα.

14.Πέτρου Μελπομένη.

15.Σοφιάδου Αλεξάνδρα.

16.Τούντα Βασιλική.

17.Τρύφωνος Λέανδρος.

18.Χέλμη Κατερίνα.

Ελπίζουμε του χρόνου να κάνουμε έκθεση ζωγραφικής για το 2024 και να έχει την ίδια επιτυχία!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ήταν μια ωραία συνεστίαση του συλλόγου των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής με την Σύνδεσμο Μεγαλοσχολιτών στο Παλαιό Φάληρο και στο χώρο της μεγάλης αίθουσας του Μπρίτζ στον αθλητικό όμιλο Ταταύλα. Σεβόμενοι την εθνική μας τραγωδία και σκεπτόμενοι τις οικογένειες ων συνανθρώπων μας που έφυγαν από την ζωή η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε με αλλαγές στο πρόγραμμά της και με απλό σαρακοστιανό ή μη διατροφικό μενού. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή . Και του χρόνου με υγεία!

Ο τυχερός της κλήρωσης της μεταξωτής εσάρπας του αργαλειού , προσφοράς της κ. Αντωνίου , κύριος Ανέστης Κωνσταντινίδης.

\

Ο πρόεδρος των Φίλων της ΠΜΓΣ απευθυνόμενος στους καλεσμένους…

Ο πρόεδρος των Μεγαλοσχολιτών κ. Δημ, Δενβερλής ενώ μιλά στους καλεσμένους.

Ο Νυν Δήμαρχος του Φαλήρου κ.Φωστηρόπουλος και ο παλαιός δήμαρχος και νυν Βουλευτής κ. Χατζηδάκης μαζί με τον Μεγαλοσχολίτη κ, Δημ. Αράπογλου στο βήμα ..

Η κ. Αντωνίου η οποία προσέφερε και την ωραία εσάρπα μας εξηγεί λεπτομέρεις για την κατασκευή της….

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Με επιτυχία έγινε η κοπή της Βασιλόπιττας στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ εχθές Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11πμ. Συναντηθήκαμε επιτέλους τα παλιά και νέα μέλη, με τους φίλους του συλλόγου των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής ….

Από τον πρόεδρο κ Σταύρο Αρβανιτόπουλο, έγινε λεπτομερής ενημέρωση δια τα πεπραγμένα του Συλλόγου του έτους 2022 και τον οικονομικό απολογισμό του ιδίου έτους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους , με πρώτη την τριήμερη εκδρομή στην Καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου και θα γίνει η παρουσίαση της πρόσφατης δίτομης έκδοσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΔΑΠ) : Σταύρος Ι.Αρβανιτόπουλος Η Πόλη του Μυστρά (1262-1460) .Η πολεοδομική οργάνωση και λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού πολιτισμού. Την δεύτερη ημέρα θα γίνει μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο κάστρο και στην Άνω Χώρα του Μυστρά.

Ακολούθησε ενημέρωση για το πρόσφατο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη 4 μελών του Δ.Σ. από την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Παπαγγελοπούλου- Μπελδέκου , για τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών, η οποία ανέφερε ότι την πρώτη ημέρα παρέστησαν στην Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο, και το απόγευμα παρακολούθησαν της προβολής της ταινίας μικρού μήκους του Θ. Σιδέρη με θέμα “Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή” παρουσία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας. Ακολούθησε δεξίωση στην Μεγάλη Σχολή. Η συνάντηση με τον Σχολάρχη κ. Ζώτο , τους καθηγητές της Σχολής , την νέα σχολική εφορία και τον σύλλογο Γονέων ήταν φορτισμένη με αγάπη και συγκίνηση. Ο κ. Ζώτος προσέφερε τεύχη της 5ης έκδοσης του περιοδικού “ΦΑΝΑΡΙ” όπου επιμελούνται οι μαθητές της Μεγάλης Σχολής με καθηγητές τους προκειμένου να τα μοιράσουμε στα μέλη μας και σε αρμοδίους.

Έγινε ενημέρωση και για την συνεργασία του συλλόγου μας με την ομάδα Ρωμιών Πράξεις από την κ. Χαριτονίδου -Κόβη. Ο πίνακας ζωγραφικής προσφορά της κ. Μέλπομένης Πέτρου, μέλος του Δ.Σ που κληρώθηκε, έτυχε στο ζεύγος Άννα και Σωτήρη Σπαγή , από την ομάδα Ρωμιών Πράξεις, ενώ το φλουρί στο μέλος μας κ.Χριστίνα Παρίση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί φίλοι του Συλλόγου, η κυρία Βικτωρία Λαιμοπούλου πρώην διευθύντρια της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής μετά του συζύγου της, τα μέλη από την ομάδα Ρωμιών Πράξεις κ. Χαριτονίδου -Κόβη ,κ. Εθνοπούλου Νέλη , ο κύριος Σωτήρης και η Άννα Σπαγή, ο πρόεδρος του συνδέσμου των Μεγαλοσχολιτών κ. Δημήτρης Δενβερλής μετά της συζύγου του και το μέλος ΔΣ κ. Φάνης Βασαγιώργης μετά της συζύγου του. Επίσης ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον εκδότη κ. Αθανάσιο Ψυχογιό και την σύζυγό του, υποστηρικτή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, το ζεύγος Κούρτζα, τον πρόεδρο Αγιοπετριτών Αττικής κ.Γεώργιο Μερίκα και την σύζυγό του, τον Ιατρό κ. Σ. Δίβαρη και τον κ, Λεβετσοβίτη Ν. που ήταν χορηγοί στην προηγούμενη εκδήλωση του συλλόγου μας στο Γκολφ Γλυφάδα, την Ιατρό Κική Ζεϊμπέκογλου Διευθύντρια Πνευμολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ μετά του συζύγου της, τον ιατρό Γιώργο Χέλμη τ. Διευθυντή ΩΡΛ νοσοκομείου Παίδων μετά της συζύγου του, τον τ.Γυμνασιάρχη κ.Μπούσμπουρα Γεώργιο μετά της συζύγου του και την κ. Αθηνά Λυγνού τ. πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γλυφάδας. Θερμά ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο εορτασμός για την ημέρα των τριών Ιεραρχών στην Πόλη των Πόλεων και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου παρευρεθήκαμε μέλη του ΔΣ συλλόγου των Φίλων της ΠΜΓΣ ( κ.Μπαλτοπούλου Νικολίτσα, κ.Πέτρου Μέλπομένη, κ. Τούντα Γιούλα και κ. Παπαγγελοπούλου – Μπελδέκου , επίσης συνόδευσαν και τα μέλη μας κ. Μερτίκα Σώτη και Ιουλία Μπελδέκου), ήταν γεμάτος συναισθήματα χαράς συγκίνησης και αγάπης. Η ημέρα αν και βροχερή με την γνωστή μουντάδα του Βοσπόρου να πλανάται στην ατμόσφαιρα, ξεκίνησε από τον Ι.Ν.του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Αφού τελείωσε η θεία λειτουργία με παρόντες τους μαθητές, καθηγητές και απόφοιτους Μεγαλοσχολίτες, ακολούθησε σύμφωνα με την παράδοση επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των κτητόρων, ευεργετών, δωρητών, εφόρων, καθηγητών κ μαθητών της Σχολής. Ο Παναγιώτατος κ.κ.Βαρθολομαίος με την παρουσία μητροπολιτών, μας υποδέχτηκε στον 2ο ανακαινισμένο όροφο του Πατριαρχείου μας, όπου και μας μίλησε για την ημέρα. Στον Παναγιώτατο προσεφέρθησαν 2 τόμοι – εκδόσεις του συλλόγου “Φίλοι της γνώσης” Σπάτων, ο πρώτος ” Εν Εκκλησίες ευλογείτε τον Θεόν” ( οδοιπορικό στα ξωκλήσια και εκκλησίες των Σπάτων και το δεύτερο “Της χειρός ” ( με κεντήματα από προίκες των Σπάτων ). Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες-χαιρετισμοί από τον Σχολάρχη μας κ. Δημ.Ζώτο, οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες έκανε και αναφορά στον σύλλογό μας. Κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος της νέας επιτροπής εφορίας της Σχολής κ.Παντελής Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος των εν Αθήναις μεγαλοσχολιτών κ. Δημ.Δενβερλής. Αρκετοί ήταν οι παλαιοί απόφοιτοι της ΠΜΓΣ που είχαν έλθει από την Αθήνα για τον εορτασμό.(Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών).Ακολούθησε κέρασμα κ κατόπιν μαζί με τους Μεγαλοσχολίτες, πήγαμε για σύντομο γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο. Κατά τις 4μ.μ. ανεβήκαμε στη Μεγάλη Σχολή όπου και παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους, που αφορούσε την ιστορία της Σχολής, του Θωμά Σίδερη, δημοσιογράφου-σκηνοθέτη της ΕΡΤ. Μετά την λήξη της ταινίας, ακολούθησε δεξίωση με νοστιμότατα εδέσματα, όπου είχαν ετοιμάσει οι μαμάδες του Συλλόγου γονέων του Σχολείου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε. Αποχαιρετιστήκαμε με συγκίνηση και αποχωρήσαμε γεμάτοι στην καρδιά και την ψυχή μας. Σας ευχαριστούμε, καλή αντάμωση, αγαπημένοι μας!+5

Όλες οι αντιδράσεις:124Athina Florou, Dimitris Zotos και 122 ακόμη