ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2022

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Το απόγευμα της Δευτέρα της 24 του Οκτωβρίου πέρασε πολύ ευχάριστα στο Γκολφ Γλυφάδας! Επιτέλους συναντηθήκαμε τα μέλη και οι Φίλοι του συλλόγου των φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας εκδηλώσεων λόγω Covid! Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Γλυφάδας κ.Ελένη Καράχου-Σκούταρη , ο πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών, Το μέλος μας κ.Φωτεινή Μειμάρογλου δώρησε στο σύλλογο 3 ζωγραφικούς πίνακες προκειμένου να βγουν σε κλήρωση για οικονομική ενίσχυση, Χορηγοί της εκδήλωσης Οι κύριοι Λεβετσοβίτης Νικόλαος ,ασφαλιστής και ο κ. Δίβαρης Στέλλιος γενικός Χειρουργός. Θερμά τους ευχαριστούμε! Το προσωπικό της εταιρίας Παπαθεοχάρη , εξαιρετικά περιποιητικό και ευγενικό! Ήταν ένα θαυμάσιο απόγευμα!

Σάββατο 30 Ιουλίου

Από την χθεσινή και μοναδική έξοδο των μαθητών σε υπαίθριο εμπορικό πάρκο στη σημερινή αποχαιρετιστήρια γιορτή στο ΤΥΠΕΤ στον Διόνυσο….Χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι οι μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για την αυριανή πρωινή πτήση για Κωνσταντινούπολη…..Άλλη μια χρονιά που το φιλόξενο ΤΥΠΕΤ τους αγκάλιασε με αγάπη και φροντίδα… Πολλές ευχαριστίες προς όλα τα στελέχη υψηλόβαθμα και μη…Ιδιαιτέρως στην Κα Πανταζή Ελένη τον κ. Τριαντάφυλλο Κακλή, την αρχηγό κα Μπουρέλα και την Κα Περδικάρη Φωτεινή! Ο σύλλογος των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρο Κα Μαρία Παπαγγελοπούλου-Μπελδέκου , και το μέλος Κα Σώτη Μερτίκα. Στο υπαίθριο εμπορικό πάρκο παρούσες και δίπλα στα παιδιά από το Δ.Σ : Η Κα Μελπομένη Πέτρου, η Κα Ηλιοπούλου Νέλλα, η Κα Λίζα Λοίζου, η Κα Τούντα Γιούλα η Κα Παπαγγελοπούλου -Μπελδέκου Μαρία και τα μέλη, Κα Νεφέλη Κολοκοτσά , Κα Αλέκα Λυγερού και η Κα Σώτη Μερτίκα ! Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!!!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Τα παιδιά της Μεγάλης του Γένους Σχολής , ευχαριστημένα, χαρούμενα και covid-free επιτέλους χαίρονται κάθε στιγμή με πολλές δραστηριότητες, στην κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ στον Διόνυσο! Μαζί τους θα βρεθούμε την Πέμπτη σε ανοικτό χώρο να τα χαρούμε!! Πολύ όμορφη η ζωγραφισμένη από τα ίδια , εικόνα της Σχολής!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Οι μαθητές της Μεγάλης του Γένους Σχολής, όπως και όλοι οι κατασκηνωτές, είναι κατά κάποιο τρόπο για την ασφάλειά τους από τον Κόβιτ ” απομονωμένοι” στην ωραία και οργανωμένη κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ στο Διόνυσο. Παρ όλα αυτά, ο Κόβιτ μας ..επισκέφτηκε και είχαμε τα 4 κορίτσια μας, λίγο αδιάθετα ευτυχώς ελαφρά! Η φροντίδα για τις ίδιες και η πρόληψη για τους υπόλοιπους είχαν αποτέλεσμα και όλα πήγαν καλά! Οι ομαδάρχες τους, τόσο ο Δανιήλ Γιαμάνογλου, όσο και η Ντιλάρα Γιατζιτζή ( υπέροχα και υπεύθυνα παιδιά ) , βοήθησαν, και με την συνεργασία όλων, ξεπερνιέται και αυτό! Η κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ διαθέτει οργανωμένο ιατρείο και έμπειρο προσωπικό, αλλά για περισσότερη σιγουριά τα παιδιά εξετάστηκαν και σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η ελαφρά κατάσταση νόσησης.. Τα 4 κορίτσια μας μένουν σε πριβέ σπιτάκι απολαμβάνοντας την φροντίδα όλων ! Σε λίγες μέρες που θα είναι αρνητικές θα επιστρέψουν στο αρχικό σπιτάκι ! Τα υπόλοιπα παιδιά χαρούμενα συνεχίζουν τις διακοπές τους, ενώ εμείς από τον Σύλλογο των Φίλων της ΜΓΣΧ τα επισκεπτόμαστε και αφήνουμε ότι έχουμε για αυτά στη είσοδο της κατασκήνωσης, για την ασφάλειά τους. Παιχνίδια , βιβλία, περιοδικά , λιχουδιές χυμοί στην διάθεσή τους! Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τις οικογένειές των!

Δευτέρα 11Ιουλίου 2022

Οι μαθητές της Μεγάλης του Γένους Σχολής έφθασαν ασφαλείς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την απογευματινή πτήση από την Κωνσταντινούπολη. Τους υποδεχθήκαμε από τον σύλλογό μας με γλυκά και χυμούς και πολλή αγάπη! Τα παιδιά χαρούμενα μπήκαν στο πουλμανάκι που τα οδήγησε στη κατασκήνωση του ΤΥΠΕΤ στον Διόνυσο! Καλές διακοπές αγαπημένα μας παιδιά θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μια ακόμη λαμπρή βραδιά της αποφοίτησης των μαθητών της σχολικής χρονιάς 2021-2022 στη Μεγάλη του Γένους Σχολή! Άψογοι οικοδεσπότες ο Σχολάρχης κ. Δημ.Ζώτος και οι καθηγητές της! Εκλεκτό φαγητό, ωραία μουσική, ενθουσιασμός από τους μαθητές και γονείς! Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος θεοφιλέστατος επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός, ο πρόξενος της Ελλάδος κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, ο συντονιστής εκπαίδευσης των ομογενειακών σχολείων στην Τουρκία κ. Γιάννης Γιγουρτζής. Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησαν τρία μέλη του Δ.Σ. Η αντιπρόεδρος κ. Μαρία Παπαγγελοπούλου-Μπελδέκου, η ταμίας κ.Νικολίτσα Μπαλτοπούλου και η υπεύθυνη δημ.σχέσεων κ. Μελπομένη Πέτρου. Μίλησαν και αποχαιρέτησαν ευχόμενοι τους αποφοίτους, ο διευθυντής κ. Δημήτρης Ζώτος, ο υποδιευθυντής κ.Abdulvahit Yucel, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων της ΠΜΓΣ κ. Παπαγγελοπούλου -Μπελδέκου Μαρία, ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Μαρία Μπαρτακξή, και ο συντονιστής εκπαίδευσης κ. Γιάννης Γιγουρτζής. Η βραδιά έκλεισε με δάκρυα χαράς και εναγκαλισμούς των παιδιών που ανοίγουν τα φτερά τους για το ταξίδι της ζωής μαζί με τις καλλίτερες ευχές μας…Θερμά ευχαριστούμε για την φιλοξενία ,όσους εργάστηκαν και κοπίασαν για αυτή την υπέροχη βραδιά!!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Συγκινητική η συνάντησή μας στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου στην Βασιλεύουσα…. Το εξαιρετικής ομορφιάς κτήριο του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δημάδη, είναι το αρχαιότερο εκπαιδευτήριο στο κόσμο! Προστατεύεται από την συνθήκη της Λωζάνης…. Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από την παρουσία του Συλλόγου των Φίλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Στις φωτογραφίες μέλη του Δ.Σ. με τον σχολάρχη κ.Ζώτο και τους μαθητές ανά τάξη όπου παρέλαβαν το δώρο του συλλόγου μας και μια κασετίνα σοκολατάκια από τον σύνδεσμο των Μεγαλοσχολιτών της Αθήνας !

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο αρχαίο Θέατρο του Θορικού και στο τεχνολογικό και πολιτιστικό πάρκο του Λαυρίου! Από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η Διοίκηση και το προσωπικό του Τ.Π.Π.Λ. στον σύλλογό μας προσέφερε το βιβλίο “Θορικός Το Αρχαίο Θέατρο” αναμνηστικό για την επίσκεψή μας στο πάρκο.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα για τη διάλεξη πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας ZOOM, στο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/85336484003?pwd=QlQ0RlhDNVdrVVZDMGZWRVdxWDB4
dz09
(Passcode: 922033). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

..