Εκδηλώσεις 2008

9

Δεκέμβριος 2008, διάλεξη του βυζαντινολόγου, Δρ Σταύρου Ι. Αρβανιτόπουλου, με θέμα: «Οι Βυζαντινές Εκκλησίες της Αττικής» στο Πνευματικό Κέντρο της Εκάλης.

8

27  Δεκεμβρίου 2008 με 4  Ιανουαρίου 2009, Έκθεση Αγιογραφίας με θέμα: «Επί γης Ειρήνη», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς.

 

Η παρουσίαση της εκθέσεως

Η παρουσίαση της εκθέσεως

7

24 Νοεμβρίου 2008 Συναυλία με θέμα: «Οι Ρωμιοί Συνθέτες της Πόλης» υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Τσιαμούλη στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών.

 

Οι μουσικοί επί το έργο

Οι μουσικοί επί το έργο

6

1η Ιουνίου 2008 αφιέρωμα στην ποίηση του Γεωργίου Σεφέρη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινουπόλεως υπό την αιγίδα του Έλληνος Γενικού Προξένου κ. Αλεξανδρή.

Ομιλίτρια η κυρία Κοντογιάννη Βασιλική, καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Γεώργιος Σεφέρης, ένας ποιητής με καταγωγή από τη Μικρά Ασία».

Η ομιλίτρια κ. Κοντογιάννη στο βήμα

Η ομιλίτρια κ. Κοντογιάννη στο βήμα

Ακολούθησε μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Σεφέρη, με συντελεστές στο τραγούδι τον κ. Βασίλη  Λέκκα και στο πιάνο τον κ. Λευτέρη Καλκάνη. Συμμετείχε χορωδία μαθητών και μαθητριών της Σχολής.

Τιμήθηκαν τα ιδρύματα «Σταύρου Σ. Νιάρχου», «Ευγενίδου», «Μποδοσάκη», και «Α.Γ.Λεβέντη» για την σημαντική προσφορά τους στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή.

 

5

9 Απριλίου 2008 έκθεση Αγιογραφίας στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία) με τίτλο «Ανάσταση Χριστού Θεασάμενοι». Στα εγκαίνια της εκθέσεως ψάλθηκαν ύμνοι από τη χορωδία του κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Αίθουσα «άθω Γ. Τσούτσου».

 

Η έκθεση

Η έκθεση